با سلام خدمت دوستان عزیزم، این هفته قصد
داریم درمورد کمخونی صحبت کنیم. البته درمورد منابع مختلف کمخونی و عواملی
که ایجادکنندهی آن است؛ کم و بیش میدانیم. از این رو در نظر داریم درمان کمخونی
از دیدگاه طبسنتی را بیان کنیم.
بعضی از افراد اینگونه برداشت میکنند که
شخص کمخون حجم خون کمتری نسبت به فرد عادی دارد، درصورتیکه اصلاً اینگونه نیست. درحقیقت
غالباً شخص کمخون همان اندازه خون را داراست که فرد عادی دارد، ولی در اثر ندانستن
علم تغذیه و خوردن غذاهایی که یا نباید خورده شود و یا زمان خوردنش را نمی داند،
به این روز افتادهاست.
خوردن خوراکیهای سرد در شبها مانند ماهی،
سرکه، ماست، دوغ، خیار، عدس، گوشت گاو و باقالا باعث کمخونی میشود.
استرس و ترس و اضطراب و نگرانی و دلهره
در خانمها بیشتر از آقایان مشهود است و اینگونه تنشها، باعث تخریب گلوبولهای سفید
و قرمز و سیتوپلاسم و هموگلوبین خون خواهدشد.
صبحها، معدهی انسان سرد و بی تحرک است
و قند خون به حداقل می رسد و نباید صبحانهی سرد که باعث سردتر شدن معده می شود،
استفاده نمود درعوض بایست از غذاهای گرم و پرانرژی همچون حلیم و دارچین، سرشیر و عسل،
مویز، روغن حیوانی و شیره انگور، خرما و ارده و آش استفاده کرد.
خوردن سردیجات، حتماً باید با مُصلح آنها
همراه باشد تا تعادل دما برقرار شود. به عنوان مثال ماست و موسیر، دوغ و پونه، ماهی
و سیاهدانه، کشک و بادمجان، باقالا و پونه.
حجامت یا بادکش بهترین ورزش خون و شوک
موثر برای بیماران کمخون است. البته بالا بردن اعتماد بنفس، بلند خواندن قرآن،
با آرامش نماز خواندن، دعا، ورزش، سحر خیزی، خوابیدن به موقع شب، صله رحم و صدقه،
خوش خلقی، نشاط، محبت، گذشت و خوردن خوراکیهای گرم باعث از بین رفتن کمخونی و سرزنده شدن خون است.
توجه داشته باشید که اشخاص کمخون که
عموماً بانوان هستند، باید از آلودگی صوتی و هر گونه بوی مشمئز کننده و حتی تصاویر
دلخراش اجتناب کنند.
ا.زینلی
۹۳/۱۱/۲۲
۰
۰
مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) -شهرستان نجف آباد